Linkovi

Benon napustio Brajtbart


Stiv Benon
Stiv Benon

Bivši strateg u Beloj kući Stiv Benon napustio je položaj izvršnog direktora konzervativne medijske mreže Brajtbart njuz, saopšteno je juče.

Taj potez usledio je u jeku gneva oko zapaljivih primedbi koje je Benon navodno izneo o američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj porodici, Majklu Vulfu autoru knjige “Vatra i bes”, objavljene prošle nedelje.

Vulf je u knjizi napisao da je Benon nazvao sastanak izmedju Donalda Trampa, mladjeg i Trampovog zeta Džareda Kušnera 2016. sa ruskim državljanima “izdajničkim” i “nepatriotskim.”

Predsednik i njegovi saradnici su kritikovali Benonona nazvavši ga nelojalnim i sramnim. Predsednik je prošle nedelje rekao da je Benon “sišao sa uma”, kada je smenjen sa položaja u Beloj kući prošlog avgusta.

Nakon višednevnog ćutanja Benon je pokušao da ispravi situaciju izdavši saopštenje u nedelju sa pohvalama predsednikovog najstarijeg sina, ali se nije izvinio zbog kritike predsednikove ćerke, Ivanke Tramp I Kušnera.

Ovaj spor oko knjige takodje je doveo do toga da je Benon izgubio svog najvećeg darodavca, Rebeku Merser, koja je sa ocem vlasnikom jednog hedž fonda, Robertom Merserom, vlasnica dela mreže Brajtbart. Prošle nedelje Merser se distancirala od Benona i u zvaničnom saopštenju navela da podržava predsednika Trampa i platformu na kojoj je izabran.

Bela kuća nije neposredno odgovorila na vesti da je Benon oteran iz Brajtbarta, ali je portparolka Sara Hakabi Sanders prošle nedelje pozvala taj konzervativni vebsajt “da razmotri” razlaz sa Benonom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG