Linkovi

Hapšenja u Njujorku


Komesar njujorške policije Rejmond Keli sa fotografijom jednog od osumnjičenih i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg
Komesar njujorške policije Rejmond Keli sa fotografijom jednog od osumnjičenih i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg

Vlasti u Njujorku su uhapsile osam pripadnika ulične bande koji su optuženi za zlostavljanje dva tinejdžera i jednog starijeg homoseksualca.

Policija je saopštila da su članovi bande osumnjičeni za prebijanje mladića i starijeg muškarca i vršenje sodomije nad jednim od njih prošle nedelje u nenaseljenom stanu u Bronksu. Vlasti kažu da su pripadnici bande počeli napade kada su čuli govorkanja da je jedan od njihovih novih članova tinejdžersakog uzrasta – homoseksualac.

Banda je optužena da je silom dovela tinejdžera u taj stan i batinama iznudila priznanje o njegovim homoseksualnim odnosima sa jednim 30-ogodišnjakom. Policija navodi da je banda potom namamila tog čoveka u stan, uhvatila još jednog tinejdžera osumnjiočenog da je homoseksualac i obojicu tukla i zlostavljala. Njujorški gradonačelnik

Majkl Blumberg je izjavio da ga je „zgrozila“ surovost zločina i predrasude protiv homoseksualaca koje su do njega i dovele. Osumnjičeni su suočeni sa optužbom za razbojništvo, napad, nedozvoljeno zadržavanje ljudi i kriminalni seksualni akt, što sve ulazi u kategoriju zločina iz mržnje.

Pritvoreni članovi bande imaju 16 do 23 godine, a navodni napadi na homoseksualce u Njujorku se događaju posle serije samoubistava tinejdžera u Sjedinjenim Državama, koja se pripisuju talasu maltretiranja homoseksualaca proteklih nedelja.

XS
SM
MD
LG