Linkovi

Uragan Nejt kreće se ka SAD


Članovi vatrogasne službe Nju Orleansa pune vreće sa peskom pripremajući se za uragan Nejt.

Uragan Nejt nastavlja da dobija na snazi iznad centralnog dela Meksičkog zaliva, kako se ubrzano kreće ka američkoj obali gde će verovatno stići do kopna u toku večeri, saopštio je Nacionalni centar za upozoravanje na uragane. Očekuje se da će Nejt, čiji vetrovi već dostižu jačinu od 150 kilometara na čas, biti uragan druge kategorije kada stigne do američkog kopna.

Upozorenje na uragan je izdato za područje od Grend Ajla u Luizijani do granice Alabame i Floride kao i za Nju Orleans i oblast jezera Pončatrejn. Centar podseća da upozorenje na uragan znači da treba ubrzano završiti “pripreme za zaštitu života i imovine.” U tropskoj oluji Nejt stradalo je najmanje 20 osoba širom Centralne Amerike.

Stejt Department objavio je sinoć saopštenje u kojem se navodi: “Stojimo uz narode Nikaragve, Kostarike i Hondurasa, pogodjene tropskom olujom Nejt. Izražavamo saučešće i spremni smo da pružimo pomoć."

U SAD, žiteljima priobalnog dela Luizijane Sent Bernard istočno od Nju Orleansa naređeno je da se evakuišu u očekivanju dolaska oluje Nejt. Vanredno stanje je proglašeno u 29 okruga na Floridi, šest najjužnijih okruga Misisipija kao i u Nju Orleansu gde su nasipi popustili pod naletom uragana Katrina 2005.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG