Linkovi

Ukrajina na dnevnom redu samita u Milanu


Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže u Milano, gde se održava samit evropskih i azijskih lidera
Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže u Milano, gde se održava samit evropskih i azijskih lidera

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Rusija mora da obezbedi da primirje između ukrajinskih snaga i proruskih separatista u istočnoj Ukrajini ostane na snazi.

U Milanu je danas poečo dvodnevni samit lidera više od 50 zemlja Azije i Evrope, a na vrhu liste dnevnog reda naći će se situacija u Ukrajini. Skup u Milanu je 10. te vrste, a fokus će biti i na globalnim ekonomskim pitanjima i terorizmu.

Odmah po dolasku, nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Rusija mora da obezbedi da primirje između ukrajinskih snaga i proruskih separatista u istočnoj Ukrajini ostane na snazi. "Nažalost, i dalje ima puno nedostataka, kada je reč o poštovanju sporazuma iz Minska, ali je važno da imamo dijalog o tome i ovde”, rekla je Merkel.

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra u Milanu treba da se sastane sa svojim ukrajinskom kolegom Petrom Porošenkom i ostalim evropskim liderima, dok ga sa kancelarkom Merkel čekaju odvojeni razgovori o obezbeđivanju gasa za Evropu bez prekida. Rusija je u junu prekinula isporuku gasa Ukrajini.

XS
SM
MD
LG