Linkovi

Ukrajina: Vlada upozorava demonstrante


Demonstracije u Kijevu i dalje u toku

Premijer Mikola Azarov se uživo sa današnjeg sastanka kabineta obratio naciji rekavši da vlada pokazuje tolerantnost i upozorava da će prekršioci zakona biti kažnjeni

Dok premijer Ukrajine upozorava antivladine demonstrante da prestanu da povećavaju zategnutost, druge zemlje i grupe za zaštitu ljudskih prava izražavaju zabrinutost povodom napada policije na demonstrante.

Premijer Mikola Azarov se uživo sa današnjeg sastanka kabineta obratio naciji rekavši da vlada pokazuje tolerantnost i upozorava da će prekršioci zakona biti kažnjeni.

U medjuvremenu, demonstranti su ostali ulogoreni na centralnom trgu u Kijevu.

Demonstranti su održali rani jutarnji skup na Trgu nezavisnosti u gde su ponovili apel za raspuštanje vlade.

Jedan učesnik protesta, iz zapadne Ukrajine, ukazao je da je dugoročno predan protestima.

Grupa Hjuman Rajts Voč sa sedištem u SAD apelovala je na ukrajinske vlasti da istraže izveštaje o tome da je policija upotrebila prekomernu silu kako bi kontrolisala demonstrante.

U današnjem saopštenju ista grupa je navela da je dokumentovala incidente 30. novembra i 1. decembra tokom kojih je policija u odgovoru na izveštaje o nasilju od strane demonstranata pretukla i one ljude koji se nisu ponašali nasilno i u nekim slučajevima im nanela povrede na glavi.

Hjuman rajts voč je apelovao na vlasti da istraže te incidente, kazni odgovorne i preduzme korake da spreči takve incidente u budućnosti.
XS
SM
MD
LG