Linkovi

Uhapšeni otac i brat navodnog napadača iz Mančestera


Policija u centru Mančestera, Velika Britanija 24. maj 2017.

Brat i otac navodnog bombaša samoubice iz Mančestera uhapšeni su u Libiji, saopštio je portparol anti-terorističkih snaga te zemlje.

Predstavnik bezbednosnih snaga Ahmed bin Salem objavio je da je Hašim, mlađi brat napadača Salmana Abedija, uhapšen juče (utorak) u Tripoliju.

Bin Salem je za novinsku agenciju Rojters izjavio da su dva brata bila nedavno u kontaktu, a da je Hašim bio upoznat sa planovima za ovaj napad.

“Imamo dokaze da je i on povezan sa Islamskom državom, kao i njegov brat. Pratimo ga više od mesec i po dana”, rekao je Bin Salem.

Abedi, navodni bombaš samoubica, rođen je u Engleskoj, a roditelji su mu iz Libije. Njegov otac, koji živi u Tripoliju, takođe je priveden.

Britanska policija danas (sreda) je saopštila da je je “bilo jasno” da bombaš samoubica, koji je izvršio napad posle koncerta Arijane Grande u Mančesteru, nije delovao sam, i da im je bilo vrlo jasno da vode istragu protiv mreže.

Policija u Velikoj Britaniji do sada je uhapsila pet osoba u vezi sa ovim napadom, dok se racije naoružanih pripadnika službe bezbednosti nastavljaju širom Mančestera.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG