Linkovi

Incident kod Kapitola nema veze s terorizmom


Policija u Vašingtonu saopštila je da je žena vozač jutros udarila u vozilo policije koja obezbeđuje Kapitol Hil posle čega je privedena. Incident nema veze s terorizmom, saopštila portparolka policije na Kapitol Hilu.

Portparolka policije Iva Malecki precizirala je da je žena, koja je delovala “nestabilno i agresivno” udarila kolima u policijsko vozilo u blizini Kongresa.

Policija je pokušala da zaustavi vozilo, ali je žena pokušala da pobegne. Policija je pucala na osumnjičenu, pokušavajući da je zaustavi. U incidentu nije bilo povređenih.​

Privođenje žene koja je izazvala incident na Kapitol Hilu
Privođenje žene koja je izazvala incident na Kapitol Hilu

Zakari Janta, direktor organizacije koja zastupa farmere iz Teksasa, rekao je za Glas Amerike da se vozio taksijem ka Kongresu kada je pored projurilo vozilo, koje je počela da juri policija. Potom je, kaže, čuo pucnje, pre nego što je policija opkolila automobil.

Na licu mesta, osim policijskih, bila su i vozila hitne pomoći. Nekoliko ulica u okolini Kongresa bilo je zatvoreno za saobraćaj.

Kongresmenima i senatorima najpre je rečeno da se udalje od područja incidenta, ali su i Senat i Kongres ubrzo nastavili sa planiranim zasedanjima.

XS
SM
MD
LG