Linkovi

Uhapšen napadač iz restorana u Tenesiju


Hapšenje Trevisa Rejnkinga u Nešvilu
Hapšenje Trevisa Rejnkinga u Nešvilu

Osumnjičeni za ubistvo četvoro ljudi u restoranu brze hrane "Waffle House" blizu Nešvila Trevis Rejnking uhapšen je posle jednodnevne policijske potere.

29-godišnji Rejnking je osumnjičen da je otvorio vatru u restoranu, u noći između subote i nedelje. Veruje se da se od tada krio u obližnjoj šumi koja je u blizini restorana i njegovog stana.

Napadač, naoružan automatskom puškom AR-15 ušao je u restoran, otvorio vatru i ubio četvoro, a ranio četvoro ljudi.

Trevisu Rejnkingu se suprotstavio 29-godišnji Džejms Šo, jedan od gostiju restorana. Iako nije bio naoružan, Šo je uspeo da otme pušku Rejkingu koji je potom pobegao.

Čovek koji je razoružao napadača u Tenesiju
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Policija je saopštila da je motiv ubistava i dalje nepoznat i da nije jasno zbog čega je ubica ušao baš u restoran "Waffle House".

Policija u Rejnkingovom rodnom gradu u državi Ilinois objavila je izveštaje u kojima se navodi da je Rejnking u prethodnih nekoliko godina imao susrete sa policijom - zbog toga što je uobrazio da ga razni ljudi, uključujći i Teljor Svift, prate.

Ubistva u Tenesiju poslednja su u nizu masovnih ubistava u Americi u kojima je ubica koristio automatsku pušku AR-15. Debata o oružju u SAD pojačana je nakon pucnjave u školi u Parklendu na Floridi, kada je ubijeno 17 osoba.

XS
SM
MD
LG