Linkovi

Uhapšen glavni osumnjičeni za Pariz


Belgijska policija blokirala je ulicu prilikom racije u Molenbeku, tokom koje je uhvaćen i Salah Abdeslam
Belgijska policija blokirala je ulicu prilikom racije u Molenbeku, tokom koje je uhvaćen i Salah Abdeslam

Prema najnovijim izveštajima medija, belgijska policija, tokom racije u briselskom predgrađu Molenbek, privela Salaha Abdeslama...

Glavni osumnjičeni u vezi sa terorističkim napadima u Francuskoj 13. novembra Salah Abdeslam uhapšen je u Belgiji, potvrdio je ministar za imigraciju te zemlje Teo Franken porukom na svom tviter nalogu u kojoj je napisao: "Imamo ga".

Salaha Abdeslama uhapsila je belgijska policija tokom današn je racije u predgrađu Brisela Molenbeku.

Prethodno je gradonačelnik Molenbeka Fransoa Šepmans izjavio je da su Abdeslam i još jedna osoba povređeni u operaciji, a mediji javljaju da je Abdeslam ranjen u nogu.

Belgijske vlasti pronašle su njegove otiske prstiju u stanu u drugoj briselskoj četvrti tokom racije ranije ove nedelje.

Abdeslem je već mesecima glavna meta intenzivnog lova na osumnjičene ekstremiste koji su izveli napade u Parizu u kojima je stradalo 130 ljudi, a koji su pripremani i koordinisani, delom iz Brisela. Nije jasno da li je Francuz poreklom iz Maroka od novembra sve vreme bio u Briselu.

Od sredine novembra uhapšeno je i optužnica podignuta protiv 11 osoba u Belgiji u vezi sa ubistvima u Parizu. Osam osoba i dalje je u pritvoru.

XS
SM
MD
LG