Linkovi

Uhapšen državni sekretar ministarstva građevine


Arhiva - Policija Srbije

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u ponedeljak je zbog zloupotreba u "Infrastrukturama železnice" uhapšeno pet osoba, među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju se navodi da se sumnja se da su oni, od avgusta 2018. do maja 2019. godine, izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnje se da su zaposleni u "Infrastrukturama železnice" M. J, B.A. i P.Ć. u postupcima javne nabavke, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i drugim propisima, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi privredno društvo, čiji je direktor Z.S, favorizovali u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici, stoji u saopštenju.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. je kao direktor drugog privrednog društva davao tzv. "uslužne ponude", kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo osumnjičenog direktora Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu, a u narednih 48 sati svi uhapšeni će biti privedeni i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG