Linkovi

Udovica brata Hantera Bajdena, sa kojom je bio u vezi, svedočila da je našla pištolj


Hejli Bajden, udovica Boa Bajdena i bivša devojka Hantera Bajdena, sa verenikom Džonom Hopkinsom Aningom ulazi u sud (Foto: REUTERS/Kevin Lamarque)
Hejli Bajden, udovica Boa Bajdena i bivša devojka Hantera Bajdena, sa verenikom Džonom Hopkinsom Aningom ulazi u sud (Foto: REUTERS/Kevin Lamarque)

Snaja Hantera Bajdena svedočila je na njegovom suđenju u četvrtak da je pronašla ostatke krek kokaina i pištolja u njegovom vozilu, potencijalno potkrepljujući navode tužilaštva da je sin američkog predsednika Džoa Bajdena prekršio zakon kojim se zabranjuje korisnicima droga da poseduju vatreno oružje.

Porota u prvom krivičnom suđenju sinu predsednika SAD saslušala je ove nedelje svedoke, među kojima su bile i njegova bivša supruga i bivša devojka, o tome da je 54-godišnji Hanter Bajden u prošlosti koristio drogu, što je on javno priznao.

Hejli Bajden, udovica Hanterovog brata Boa, koji je preminuo od raka 2015, svedočila je da je često čistila vozilo mlađeg sina američkog predsednika, tražeći drogu, u pokušaju da mu pomogne da sredi svoj život. Ona je poroti rekla da je tokom jedne od tih pretraga pronašla pribor za drogu i revolver Kolt Kobra kalibra 38, i da se plašila da će Hanter Bajden ili njena deca pronaći pištolj i povrediti se.

Počelo suđenje sinu američkog predsjednika
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

"Uspaničila sam se i želela sam da se rešim toga“, rekla je Hejli Bajden, koja je navela i da je počela romantičnu vezu sa Hanterom Bajdenom krajem 2015. ili početkom 2016. Ona je poroti ispričala kako je uzela pištolj iz njegovog kamiona, poslednji put kada je Hanter Bajden imao to oružje, i bacila ga u kantu za smeće kod obližnje prodavnice hrane.

Federalni tužilac Derek Hajns rekao je da bi vlada mogla da pozove svog poslednjeg svedoka u četvrtak.

Hanter Bajden i njegovi advokati nisu rekli da li će svedočiti u svoju odbranu, to je rizičan potez koji većina optuženih izbegava pošto se time izlažu pitanjima tužilaca.

Hanter Bajden se izjasnio da nije kriv za tri tačke optužnice koje ga terete da je lagao o zloupoterbi droga kada je kupovao pištolj. On je javno govorio o upotrebi droga i pisao o tome u svojim memoarima. Sudiji je rekao da je čist od 2019. godine.

XS
SM
MD
LG