Linkovi

Učenici u Viskonsinu protestuju zbog oružja


Protest učenika u Vašingtonu 24.marta

Desetine američkih srednjoškolaca u Viskonsinu krenule su prema rodnom mestu predsednika Predstavničkog Doma Pola Rajana da bi mu preneli poruku o reformi zakona o vatrenom oružju.

Tinejdžeri su pošli na četvorodnevni marš od Medisona u više od 80 kilometara dug put do Džejnsvila, kako bi rekli Rajanu da odmah odobri novi zakon o reformi kontrole oružja. Organizatori navode da je cilj marša upravo Rajan zbog njegove ključne uloge u neprekidnoj blokadi I osujećivanju bilo kakvih promena na planu reforme o kontroli oružja.

“Želimo da idemo napred, da ovo održimo u vestima, održimo zainteresovanost ljudi za ovu temu što je duže moguće, dok ne bude sprovedena reforma zakona o oružju ili dok ne dodje novembar - dok se svi ovi političari ne budu ponovo kandidovali, a mi ih, ako ne učine ništa, smenimo sa položaja", kaže Brendan Fadrela, jedan od organizatora marša.

Rajan koji je sa drugim članovima Kongresa na dvonedeljnoj uskršnjoj pauzi bio je u ponedeljak van zemlje, u zvaničnoj poseti Češkoj. Prošlog meseca on je rekao da republikanci u Kongresu nisu zainteresovani za ideju da se gradjani Amerike spreče da budu vlasnici određenih vrsta oružja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG