Linkovi

Ubici iz Indijanapolisa prošle godine zaplenjeno oružje


Članovi porodice jedne od žrtava masovnog ubistva u Fedeksu
Članovi porodice jedne od žrtava masovnog ubistva u Fedeksu

Nadležni tragaju za motivom za masovno ubistvo u Fedeksovom skladištu u Indijanapolisu za koje je osumnjičen 19-godišnji Brendon Hol.

Identifikovane su žrtve napada: četiri pripadnika zajednice Sika starosti od 48 do 68 godina, dve 19-godišnjakinje, 32-godišnji i 74-godišnji muškarac. Ranjeno je sedam osoba.

Policija je na Tviteru objavila i da je Brendon Hol, koji se ubio na mestu zločina pre dolaska policije, legalno kupio dve automatske puške koje je koristio u napadu, uprkos propisima u Indijani koji bi trebalo da spreče nasilne i nestabilne osobe da kupuju oružje.

Holu je 2020. zaplenjen pištolj, pošto je njegova majka pozvala policiju zabrinuta jer je njen sin rekao da hoće da pogine u "sukobu sa policijom", odnosno da isprovocira policajce da pucaju u njega.

Pol Kinan, specijalni agent FBI iz Indijanapolisa, naveo je u saopštenju da je tada nije utvrđeno da je Hol pristalica ekstremističke ili rasističke ideologije.

Pripadnici zajednice Sika, koje zbog turbana često mešaju sa muslimanima, na meti su napada u SAD od 11. septembra 2001. Najmasovniji je bio kada je u njihovoj crkvi u Viskonsinu ubijeno sedmoro ljudi.

U Indijanapolisu živi oko 10 hiljada Sika, a u Fedeksu je zaposlen veliki broj pripadnika te zajednice.

XS
SM
MD
LG