Linkovi

U TRZ Kragujevac posle potrage pronađena tri tela


Pripadnici Vojske Srbije na mestu eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu (foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije http://www.mod.gov.rs )
Pripadnici Vojske Srbije na mestu eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu (foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije http://www.mod.gov.rs )

Nakon intenzivnog traganja za licima nestalim u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pri čemu su, s obzirom na izuzetno složene uslove, korišćeni svi raspoloživi ljudski potencijali i tehnički kapaciteti, pronađeni su posmrtni ostaci trojice nestalih, navodi se na internet stranici Ministarstva odbrane.

U TRZ Kragujevac je u utorak, usled eksplozije ubojnih sredstava jedno lice poginulo, tri se vode kao nestala, a 25 povređeno, podseća se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Upotrazi je, kako je naveopukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću, “angažovano sve što je moguće i što imamo od tehničkih i ljudskih potencijala u celoj Srbiji”.

"Tu su dronovi, roboti, specijalna vozila, čak i službeni psi koji treba da vrše pregled ruševina nakon pretrage od eventualno zaostalih ubojnih sredstava", rekao je pukovnik Zogović.

Kako je saopštilo Ministarstvo, a u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Nadležni istražni organi, pripadnici Policijske uprave Kragujevac i Vojne policije, izašli su na teren u sredu, na mesto nesreće u zavodu, i započeli uviđaj, nakon što su se stekli uslovi za bezbedno obavljanje tog posla.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

XS
SM
MD
LG