Linkovi

Istraga najteže saobraćajne nesreće u SAD od 2009.


Porodica i prijatelji polažu cvijeće za žrtve nesreće u saveznoj državi Njujork

U Sjedinjenim Državama je u toku istraga saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo čak 20 osoba. Većina žrtava bila je u limuzini koja se u saveznoj državi Njujork sudarila sa parkiranim vozilom.

Nacionalna uprava za bezbjednost u saobraćaju pokušava da utvrdi uzrok najteže saobraćajne nesreće u Sjedinjenim Država u poslednjih gotovo deset godina.

U nesreći, na autoputu u saveznoj državi Njujork poginulo je 20 osoba. Istražitelji navode da je limuzina prošla kroz raskrsnicu, uletjela na parking prepunog restorana i sudarila se sa parkiranim automobilom, prije nego što je završila u obližnjoj šumi.

"Čula sam jak udar, a zatim i vrisku. Prišla sam i vidjela veliko vozilo koje je bilo potpuno uništeno”, navode neki od očevidaca nesreće.

Poginula su dva pješaka i svih 18 putnika limuzine.

“20 žrtava je užasavajuće. U Upravi sam 12 godina i ovo je jedan od najvećih gubitaka života koje sam vidio”, rekao je direktor Nacionalne uprave za bezbjednost u saobraćaju Robert Samvolt.

Barbara Daglas izgubila je nekoliko članova šire porodice u sudaru. Kaže da je limuzina prevozila četiri sestre i njihove prijatelje na rođendansku zabavu.

“Imala sam četiri bratanične. Bile su u limuzini i poginule su”.

Karina Hals kaže da je u limuzini bila i njena sestra Amanda.

“Slala sam joj poruke cijeli dan. Znala sam da nešto nije u redu kada mi nije odmah odgovorila”.

Među žrtvama su i dva mlada bračna para. Guverner savezne države Njujork Endrju Kuomo rekao je da limuzina nije prošla inspekciju i da nije bila u voznom stanju, a da vozač nije imao odgovarajuću dozvolu.

Međutim, dodao je da zvaničnici još ne znaju da li je nesreću izazvao problem sa vozilom ili greška vozača.

Prema podacima sekretarijata za saobraćaj, kompanija koja je iznajmila limuzinu bila je meta inspektora pet puta u poslednje dvije godine, a njena vozila su u tom periodu četiri puta povučena iz upotrebe.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG