Linkovi

U toku istraga brutalnog ubistva novinarke u Bugarskoj


Bugarska novinarka Viktorija Marinova
Bugarska novinarka Viktorija Marinova

Organizacija Komitet za zaštitu novinara pozvala je vladu Bugarske da istraži ubistvo novinarke Viktorije Marinove koje se dogodilo tokom vikenda.

Komitet za zaštitu novinara je saopštio da je „šokiran varvatskim ubistvom novinarke“ i da bugarske vlasti moraju sprovesti sveobuhvatnu istragu i pronaći odgovorne za zločin.

Telo 30-godišnje novinarke Viktorije Marinove, koja je istraživala slučajeve korupcije u fondovima EU, pronađeno je u parku u gradu Ruse na severnu Bugarske. Njen mobilni telefon, ključevi od kola, naočare i delovi odeće su nestali.

Policija je saopštila da je Marinova silovana pre nego što je ubijena, a kao uzrok smrti navedeni su udarci u glavu i gušenje.

Ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov je rekao da za sada nema naznaka da je novinarka ubijena zbog svog istraživačkog rada.

Neimenovani novinar sa TVN, televizije na kojoj je radila Marinova, rekao je da niko u toj stanici nije dobijao pretnje.

Ali, vlasnik vebsajta koji je takođe istraživao slučajeve korupcije kao Viktorija Marinova, kaže da su i njegovi novinari dobijali “kredibilne informacije da bi moglo nešto loše da se desi”, kao i da “egzekucija Marinove treba da služi kao upozorenje”.

Viktorija Marinova je na televiziji TVN iz grada Ruse imala emisiju Detektor.

XS
SM
MD
LG