Linkovi

U teškom sudaru voza i autobusa kod Niša petoro poginulih, među njima i dete


Prepolovljeni autobus "Niš eksresa", nakon što je u njega udario voz Železnica Srbije, nedaleko od Niša, 21. decembra 2018. (Foto: Screenshot TV N1 Srbija)
Prepolovljeni autobus "Niš eksresa", nakon što je u njega udario voz Železnica Srbije, nedaleko od Niša, 21. decembra 2018. (Foto: Screenshot TV N1 Srbija)

Pet osoba, među kojima je i jedno dete, poginulo je kada je voz udario i praktično prepolovio autobus koji je prevozio srednjoškolce, u selu Donje Međurovo kod Niša. U niški urgentni centar prevezeno je i zbrinuto više od 25 povređenih u nesreći, od koji je 10 ljudi odmah odvedeno na operaciju. Prelaz na kome se dogodila nesreća nema rampu.

Na licu mesta živote su izgubile dve osobe i jedno dete, a još dve osobe preminule su u toku operacije, dok se lekari borili za njihove živote. Među stradalima je jedan petnaestogodišnjak.

Među 25 zbrinutih osoba u niškom urgentnom centru, teško je povređeno njih 10.

Železnice Srbije saopštile su da je voz koji je u 7.14 sati krenuo iz Niša ka Prokuplju udario u putnički autobus na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne signalizacije, prilikom izlaska iz stanice Međurovo.

Voz je jednim delom ispao iz šina, a železnički saobraćaj na toj deonici je u prekidu.

"Na lice mesta su odmah stigle ekipe Hitne pomoći, MUP-a, isledni organi kao i železnička komisija za istragu vanrednih događaja. U toku je uviđaj", stoji u saopštenju JP "Infastruktura železnica Srbije".

Medij prenose da je hitna pomoć na mesto nesreće došla veoma brzo. Meštani kažu da su se nesreće na tom delu pruge i ranije događale.

RTS prenosi reči direktora policije, Vladimira Rebića, da je do nesreće došlo verovatno usled propusta vozača autobusa.

XS
SM
MD
LG