Linkovi

U Srbiji 254 slučaja novozaraženih, preminule tri osobe


Arhjiva - Testiranje uzoraka na prisustvo koronavirusa (Photo by STR / AFP)
Arhjiva - Testiranje uzoraka na prisustvo koronavirusa (Photo by STR / AFP)

Tpokom poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana 254 slučaja novozaraženih koronavirusom, od 4.905 testiranih ljudi. Preminule su tri osobe, a aktivnih slučajeva ima 1.312 slučajeva, saopšteno je na zvaničnom sajtu za praćenje te bolesti covid19.rs.

Na respiratorima je 31 pacijent, od početka epidemije preminulo je 270 ljudi, a procenat smrtnosti je 1,92 odsto.

Od početka epidemije testirano je 385.713 osoba, a ukupno je registrovano 14.046 pozitivnih osoba.

U domovima za stare 126 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare kod 126 korisnika i 40 zaposlenih registrovan je koronavirus.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova je 520, a zaposlenih 195.

Virus je potvrđen u gerontološkim centima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji i domovima za stare "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Miljakovački vinogradi", "Gardoš", "Nada" i "Lipovački odmor" u Beogradu, "Mass Green House" na Petrovaradinu i "Radost" i "S. Nikola" u Negotinu. Domovi "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost" rešenjem Ministarstva za rad ne pružaju uslugu domskog smeštaja, a ministarstvo je donelo rešenje i o zabrani rada doma "Nada".

Virus je potvrđen i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom u Beogradu, Dnevnom boravku "Stari grad" u Centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, Centru za zaštitu odojčadi i dece Zvečanska, Centru za socijalni rad u ranju i Centru za socijalni rad na Čukarici.

XS
SM
MD
LG