Linkovi

U Srbiji 154 novozaražena, dve osobe preminule


Arhiva - Testiranje građana na Institutu Torlak, 12. avgusta 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)
Arhiva - Testiranje građana na Institutu Torlak, 12. avgusta 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)

U Srbiji su, prema zvaničnim podacima, u protekla 24 sata, do srede u 15 sati, od posledica koronavirusa preminule dve osobe, dok su od 9.932 testirana uzorka 154 bila pozitivna.

Broj hospitalizovanih pacijenata je 734, dok se 37 njih nalazi na respiratorima.

Do sada je ukupno testirano je 895.507 osoba građana, a od početka epidemije registrovao je 30.974 obolelih od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Srbiji je do danas od posledica korona virusa preminulo 707 osoba, a procenat smrtnosti je 2,28 odsto.

Ministarstvo zdravlja: SZO Evropa ocenio mere u Srbiji kao efikasne

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je u sredu sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hanskom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Evropi.

Kluge je u video razgovoru istakao da koronavirus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja koje prenosi FoNet.

On je ocenio da je epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primene epidemioloških mera i da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa epidemije bila pravovremena i adekvatna.

Lončar i Kluge su dogovorili redovne sastanke od 1. septembra zbog početka školske godine i predstojeće imunizacije.

"Na sastanku je posebno naglašena opasnost od unošenja virusa iz zemalja regiona, gde je epidemiološka situacija značajno nepovoljnija", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG