Linkovi

U ritmu sambe: Pekersi i Iglsi otvaraju novu NFL sezonu u Sao Paulu


Kvoterbek Grin Bej Pekersa Džordan Lav (Foto: AP/Ashley Landis)
Kvoterbek Grin Bej Pekersa Džordan Lav (Foto: AP/Ashley Landis)

Grin Bej Pekersi će igrati 6. septembra protiv Filadelfija Iglsa u brazilskom gradu Sao Paulu na otvaranju nove sezone NFL lige. To će biti prvi put od 1970. godine da NFL sezona počinje duelom u petak uveče.

Komesar NFL-a Rodžer Gudel je već u februaru rekao da će Iglsi biti domaćini ove utakmice. NFL je u sredu objavio ko će biti rival timu iz Filadelfije.

Utakmica će se odigrati na Korintijans areni, domu brazilskog fudbalskog tima Korintijans. Na ovom stadionu su igrane utakmice Svetskog kupa u fudbalu 2014. i Olimpijskih igara 2016.

Ovo će biti druga utakmica Pekersa u inostranstvu u poslednje tri godine. Prvi meč regularne sezone izvan Sjedinjenih Država odigrali su 2022. godine, kada su izgubili od Njujork Džajantsa (27:22) na stadionu Totenhema u Londonu.

„Radujemo se što ćemo biti deo ovog istorijskog meča protiv Iglsa u Sao Paulu“, rekao je predsednik i izvršni direktor Pekersa Mark Marfi u saopštenju.

„Uzbuđeni smo što ćemo igrati pred našim navijačima u Brazilu i što pomažemo NFL-u da izgradi međunarodnu popularnost. Imali smo sjajno iskustvo igrajući u inostranstvu prvi put pre nekoliko godina i ponosni smo da budemo deo kontinuiranog globalnog rasta lige“.

Utakmica će biti prenošena na striming platformi "Pikok", a takođe će biti dostupna i na besplatnoj televiziji na lokalnim tržištima Iglsa i Pekersa.

Poslednji put se prva utakmica NFL sezone igrala u petak uveče 18. septembra 1970. godine, kada su Los Anđeles Remsi ugostili Sent Luis Kardinalse.

XS
SM
MD
LG