Linkovi

Pacijent u Kraljevu, kod koga se sumnjalo na koronavirus, nije zaražen


Arhiva - Oprema za testiranje prisutnosti koronavirusa.
Arhiva - Oprema za testiranje prisutnosti koronavirusa.

U bolnicu u Kraljevu primljen je pacijent sa simptomima sličnim onima koje imaju zaraženi koronavirusom, zbog čega je stavljen "u jednu vrstu izolacije", potvrđeno je za Glas Amerike iz te bolnice. Brza analiza instituta Torlak pokazala je da pacijent nije zaražen.

Pacijent, žitelj sela u okolini Kraljeva - koji je nedavno doputovao iz Milana u Italiji, u kojoj epidemija koronavirusa besni - primljen je u kraljevačku infektivnu kliniku u nedelju popodne sa visokom temperaturom. Međutim, u međuvremenu njemu je temperatura opala, potvrdio je za Glas Amerike Rade Panić, anesteziolog i predsednik Sindikata farmaceuta i lekara Srbije.

Test je poslat na analizu u institut Torlak u Beogradu, a zbog činjenice da se pacijentu stanje popravilo, lekari u kraljevačkoj bolnici ostali su u uverenju da će test biti negativan, što se kasnje i potvrdilo.

Panić je, inače, precizirao da, ukoliko rezultati na Torlaku ne budu istovetni u sva četiri testa, koliko se radi u slučajevima sumnje na prisutnost koronavirusa, uzorak ide na dodatnu proveru u Svetsku zdravstvenu organizaciju.

XS
SM
MD
LG