Linkovi

U kamionu blizu Londona pronađeno 39 tela, vozač uhapšen


Policija u Eseksu gde je pronađen kamion sa telima
Policija u Eseksu gde je pronađen kamion sa telima

Britanska policija pronašla je 39 tela u kamionu za koji se veruje da je došao iz Bugarske. Kamion je pronađen u industrijskoj zoni u okolini Londona, a vozač je uhapšen i osumnjičen za ubistvo.

Kamion sa 38 tela odraslih osoba i jednog tinejdžera otkriven je posle prijave hitnih službi da se vozilo nalazi u industrijskoj zoni u Grejsu, na oko 32 kilometra istočno od Londona.

Sumnja se da je kamion u Britaniju stigao iz Irske, a da je pošao iz Bugarske. Vozač, 25-godišnji muškarac iz Severne Irske, je uhapšen.

"Nismo još identifikovali žrtve i očekujemo da taj proces bude dug. Ovo je apsolutna tragedija", rekla je zamenica šefa policije Eseksa Pipa Mils.

Kamion u blizini Londona u kojem je pronađeno 39 tela
Kamion u blizini Londona u kojem je pronađeno 39 tela

Britanski premijer Boris Džonson kazao je da ga redovno obaveštavaju o istrazi.

"Znamo kako funkcioniše ovaj lanac trgovine ljudima. Trgovce ljudima treba pronaći i privesti pravdi", kazao je Džonson.

Bugarsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u kontaktu sa britanskim vlastima.

"Još nije potvrđeno da li kamion ima bugarske registarske tablice. Takođe nije poznato koje su nacionalnosti žrtve, a britanska policija je rekla da će proces identifikacije dugo trajati", rečeno je u bugarskom ministarstvu spoljnih poslova.

Premijer Irske Leo Varadkar rekao je da se sprovodi istraga o tome da li je i kako kamion prošao kroz Irsku,

Ilegalni imigranti godinama pokušavaju da stignu u Britaniju u kamionima.

Ovo je najveća tragedija u vezi sa ilegalnim imigrantima u Britaniji od 2000. kada je pronađeno 58 tela kineskih imigranata u Doveru.

XS
SM
MD
LG