Linkovi

U CG dodeljena nagrada direktorki Glasa Amerike


Direktorka Glasa Amerike Amanda Benet i crnogorski predsednik Filip Vujanović u Podgorici, 25. septembar 2017.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dodjelio je danas u Podgorici, na predlog Ministarstva inostranih poslova Crne Gore, Državno priznanje Glasu Amerike povodom 75 godina uspješnog emitovanja programa na našem jeziku, direktorici Amandi Bennet. Direktorica Glasa Amerike koja boravi u višednevnoj posjeti državama Balkana, od juče se nalazi u Crnoj Gori.

Na svečanosti koja je održana večeras u reprezentativnoj Vili Gorica, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uručio je direktorici Glasa Amerike Amandi Benet visoko državno priznanje.

U obraćanju tim povodom, Vujanović je rekao da to čini sa velikim zadovoljstvom, jer, kako je istakao, "u Crnoj Gori, kao i na prostorima bivše Jugoslavije, Glas Amerike pamtimo kao inspiraciju i podršku antifašističkom pokretu u borbi protiv nacizma i fašističke okupacije. U tom pokretu prvi opštenarodni ustanak organizovan je u Crnoj Gori 13. jula 1941. godine. Odatle se proširio i na prostore bivše Jugoslavije i postao važan dio globalnog antifašizma. O tom antifašističkom pokretu Glas Amerike je detaljno izvješatavao podržavajući pobjedu nad fašizmom”.

"Ovo je svakako veliki jubilej jednog ogromnog multimedijskog djelovanja koje ima izuzetno široku gledalačku i čitalačku publiku i koje je u prilici da, zahvaljujući Glasu Amerike, dobije prave, blagovremene i potpune informacije", rekao je Vujanović za Glas Amerike.

Vujanović posebno ističe profesionilazam koji odlikuje izvještavanje Glasa Amerike.

"Glas Amerike doživljavam kao vrijedan medij. Sa zadovoljstvom sam uručio direktorici ovo državno priznanje vjerujući da će ono biti dobar pokazatelj kako Glas Amerike doživljavamo u Crnoj Gori. Takođe, naše očekivanje je da će se u tom sadržaju i sa takvim uspjehom i nastaviti", rekao je on.

Direktorica VOA Amanda Benet zahvalila je predsjedniku Vujanoviću, vladi i narodu na dodijeljenom priznanju i potencirala da je Glas Amerike, za svojih 75 godina, pratio dešavanja u Crnoj Gori kroz njene razne periode.

Kratko je rezimirala posjetu Crnoj Gori.

"Ovo je moj prvi dolazak u Crnu Goru. Mi vjerujemo da je slobodno, nezavisno, objektivno i na istini zasnovano novinarstvo izuzetno važno i drago nam je da je takav naš rad u Crnoj Gori dobio priznanje", rekla je ona.

U delegaciji Glasa Amerike, zajedno sa direktoricom Amandom Benet, nalazi se i Direktor Evroazijske divizije Glasa Amerike Elez Biberaj.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG