Linkovi

Dva napada u Avganistanu


Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti na mestu napada u Kabulu, 27. februar 2016.
Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti na mestu napada u Kabulu, 27. februar 2016.

Najmanje 12 osoba je poginulo, dok je 13 povređeno u samoubilačkom bombaškom napadu na avganistanske snage bezbednosti u blizini ministarstva odbrane u Kabulu, saopštila je policija

Napad se dogodio nakon što je u ranijem bombaškom napadu u provinciji Kunar stradalo najmanje 13, dok je povređeno više od 40 osoba.

Očevici u Kabulu naveli su da su spasilačke ekipe prevezle mrtve i ranjene u bolnice u glavnom gradu odmah posle napada.

Portparol Talibana Zabihula Mudžahid izjavio je za Glas Amerike da je ta pobunjenička grupa izvela napad u Kabulu i da je tom prilikom ubijeno 23 vojnika, dok su mnogi ranjeni.

Avganistansko Ministarstvo obrane je saopštilo da su dva vojnika među žrtvama eksplozije u Kabulu.

Avganistanski premijer Abdula Abdula u saopštenju je osudio nasilje ističući da mirovni pregovori i nasilje nad Avganistancima ne mogu da idu zajedno. To se odnosi na direktne pregovore sa Talibanom i drugim pobunjeničkim grupama za koje se očekuje da počnu u susednom Pakistanu sledeće nedelje.

U provinciji Kunar, očevici su rekli da se bombaš na motociklu razneo u blizini ulaza u kancelariju guvernera u Asadabadu, glavnom gradu provincije.

XS
SM
MD
LG