Linkovi

Kraj štrajka u TV Avala?


Kraj štrajka u TV Avala?

O tome hoće li štrajk na komercijalnoj TV Avala biti prekinut - znaće se konačno sutra. Ukoliko vlasnici ove televizije zaposlenima dostave pismene garancije da će im zaostale zarade biti isplaćene do 1. aprila, štrajkači su najavili da su spremni da nastave da rade.

Posle dva meseca štrajka zaposlenih zbog neisplaćivanja plata, na pomolu je rešenje problema sa kojima se u poslednje vreme suočava TV Avala. Pošto su vlasnici ove televizije sa nacionalnom frekvencijom isplatili deo zaostalih zarada, zaposleni na TV Avala su poručili da će obustaviti štrajk ukoliko dobiju pismene garancije da će im do 1. aprila biti isplaćena sva dugovanja.

U slučaj se umešala i Republička radiodifuzna agencija, a predstavnici štrajkačkog odbora TV Avala danas su se sastali sa članovima RRA:

"Kontaktirao sam sa dvojicom od trojice vlasnika, to su gospodin Danko Đunić i Željko Mitrović i dobio sam njihov stav, povratnu informaciju da su spremni da prihvate ono što je danas u Savetu RRA dogovoreno i da su sutra spremni da daju pismene garancije zaposlenima da će dinamika koji su oni sami ovde postavili biti poštovana i da očekuju nakon tog potpisivanja TV Avala počne normalno da radi", rekao je Goran Karadžić iz RRA.
.
Inače, od poslednjeg sastanka Štrajkačkog odbora sa predstavnicima RRA, održanog početkom januara, zaposlenima na TV Avala uplaćena je treća plata, a honorarcima četvrti honorar, čime su smanjena dugovanja menadžmenta ove televizije:

"Praktično je u ovo trenutku dugovanje dve plate, dva honorara i imamo ovaj period od dva meseca štrajka za koji nećemo biti plaćeni, ali smatramo da bi vlasnici s obzirom da su oni koji su praktično doveli do ovog produženja rokova trebalo da uzmu u razmatranje da nam se plat neki minimalac", rekao je predsednik štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović.

Osim ovih problema, zaposleni na TV Avala od RRA očekuju konkretne predloge za rešenje problema te medijske kuće. Takođe, zahteva se i provera navoda nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika Roberta Nemečeka, koji je ukazao na finansijske malverzacije kojima su oštećeni država i zaposleni.

XS
SM
MD
LG