Linkovi

Tužilac Katnić tvrdi da nije optuživao Srbiju i Rusiju


ARHIVA - Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, saopštio je, u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan izbora, da nikada nije rekao da su Srbija i Rusija umiješane u ovaj postupak, već nacionalistički komandosi.

Advokat odbrane Miroje Jovanović je u toku današnjeg pretresa tokom kojeg su advokati odbrane nastavili da ispituju svjedoka saradnika u ovom slučaju Sašu Sinđelića, rekao da su u ovaj postupak uključene dvije sile - Srbija i Rusija.

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, rekao je da nikada kao glavni specijalni tužilac Crne Gore, nije ni privatno ni javno izjavio, a posebno ne u optužnici, niti pomislio da je Srbija u ovo uključena.

"Naprotiv, govorio sam da je bila saradnja na najvećem nivou, čak sam koristio izraz 'najbolja otkad te dvije države postoje'", naveo je Katnić.

Kako je kazao, nikada nije saopštio ni da je Rusija, kao regionalna sila i prijatelj Crne Gore 300 godina, u ovo uključena.

"Nijesmo govorili ruski specijalci, ruske specijalne jedinice, nego da su to komandosi nacionalistički. Ovdje se pokušava da se dovode u vezu nešto što ja nijesam pominjao. Ovo je krivični postupak, a ne teatar", rekao je Katnić.

Svjedok saradnik tužilaštva Saša Sinđelić, odgovarajući na pitanja branioca Miroja Jovanovića, priznao je da je u Podgorici već osuđivan pred Vojnim sudom, te detaljno opisao svoje odlaske u Rusiju i susrete sa optuženim u ovom postupku, Eduardom Šišmakovim. Upitan da li je imao saznanja da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj za teško ubistvo Mirka Fotesa, Sinđelić je rekao da ne zna za tako nešto. On je rekao da živi kao slobodan čovjek, i da u Srbiji nikada protiv njega nisu vodili postupak za neko djelo u Hrvatskoj.

Mediji su ranije objavili da je Sinđelić optužen za teško ubistvo u Hrvatskoj, što ga diskvalifikuje kao svjedoka-saradnika tužilaštva, a bilo je i nagađanja da bi nakon postupka koji se vodi u Podgorici, on mogao biti izručen Hrvatskoj.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG