Linkovi

Turska ponovo poslala tenkove u Siriju


Turski tenkovi
Turski tenkovi

Turska je poslala dodatne tenkove na sever Sirije, da bi pomogla sirijskim pobunjenicima koji se bore protiv Islamske države, preneli su turski mediji.

Granicu je prešlo najmanje 20 tenkova, oklopna vozila i kamioni, što je drugi ulazak turskih snaga na sirijsku teritoriju od početka zajedničke operacije sa jedinicama Slobodne sirijske armije 24. avgusta.

Pobunjenici su od početka te ofanzive od esktremista preuzeli kontrolu nad selima duž turske granice blizu Džarablusa i distrikta Kobanbej. Takođe su se sukobili sa kurdskim snagama, koje podržavaju Sjedinjene Države.

U međuvremenu, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je terorizam dugoročno pitanje o kojem bi trebalo da raspravljaju lideri G20 na samitu u Hangžou.

Erdogan, koga je u tom kineskom gradu dočekao predsednik Ši Đinping, rekao je da su turski prioriteti od prošlogodišnjeg samita G20 bili izbeglička kriza i borba protiv terorizma.

Turski predsednik sastao se danas sa i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban ki Munom, a očekuje se da će razgovarati i sa predsednicima SAD i Rusije, Barakom Obamom i Vladimirom Putinom.

XS
SM
MD
LG