Linkovi

Novi napad u Turskoj, poginulo 13 vojnika


Mesto napada u Kajzeriju

Najmanje 13 turskih vojnika poginulo je subotu, dok su desetine povređene, u eksploziji automobila bombe u blizini autobusa koji je prevozio vojno osoblje, u centralnom turskom gradu Kajzeri.

Turske novinske agencije prenele su da se autobus zaustavio na crveno svetlo blizu ulaza u jedan univerzitet u Kajzeriju, kada se pored njega zaustavilo vozilo koje je eksplodiralo.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je za napad optužio Kurdistansku radničku partiju, iako još niko nije preuzeo odgovornost za ekploziju.

“Napadi jasno pokazuju da je cilj separatističke organizacije (PKK) da umanji snagu Turske i da je natera da svoju energiju i snage usredsredi na nešto drugo", naveo je Erdogan u saopštenju.

Kurdistanska radnička partija optužena je za izvođenje više napada u Turskoj ove godine, među kojima su i dvostruki bombaški napadi u Istanbulu čija meta su bili policajci. U napadima su poginule 44 osobe, uglavnom pripadnici specijalnih policijskih snaga koje su bile raspoređene ispred fudbalskog stadiona.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće turskom predsedniku i obavestio ga da je Rusija spremna da jača saradnju sa Turskom u borbi protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG