Linkovi

Eksplozija u Izmiru, poginule dve osobe


Policija i kola hitne pomoći na mestu eksplozije u Izmiru
Policija i kola hitne pomoći na mestu eksplozije u Izmiru

Policajac i službenik suda poginuli su u eksploziji automobila bombe blizu sudnice u zapadnom turskom gradu Izmir, saopštile su turske vlasti koje sumnjaju da su kurdski ekstremisti odgovorni za napad.

"Sukob je izbio nakon što su policajci pokušali da zaustave vozilo na kontrolnom punktu ispred sudnice Bajrakli. Tokom tog sukoba, teroristi su detonirali automobil bombu dok su pokušavali da pobegnu", rekao je novinarima guverner Erol Ajildiz.

Vlasti su navele da su dva napadača ubijena, dok ima izveštaja da je treći u bekstvu. U napadu je povređeno najmanje 10 osoba.

Guverner Ajildiz rekao je da su napadači bili naoružani automatskim puškama, raketnim lanserima i ručnim granatama i da preliminarni izveštaji ukazuju da je za napad odgovorna Kurdistanska radnička partija. Guverner je takođe istakao da je sprečen drugi, potencijano teži incident.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad u Izmiru.

Nova hapšenja zbog napada u Istanbulu

Turske vlasti uhapsile su još nekoliko ljudi povezanih sa novogodišnjim napadom u noćnom klubu u Istanbulu, u kojem je ubijeno 39 osoba.

Državni mediji prenose da je policija privela nekoliko pripadanika kineske muslimanske ujgurske zajednice tokom racije u predgrađu Istanbula. Od napada je uhapšeno oko 40 osoba, dok je napadač i dalje u bekstvu.

Zvaničnici su saopštili u sredu da su identifikovali napadača, čije ime još nije objavljeno u javnosti.

XS
SM
MD
LG