Linkovi

Turski avioni bombardovali položaje PKK


Turski borbeni avioni su danas izvršili vazdušne napade čija su meta kurdski ekstremisti zabranjene Kurdistanske radničke stranke, ili PKK, dok je u bombaškom napadu na jedan minibus u istočnoj Turskoj ubijeno više od deset policajaca.

Državna agencija Anatolija je saopštila da je preko 50 turskih vojnih aviona učestvovalo u šestočasovnim napadima u kojima je "prema preliminarnim izveštajima stradalo 35 do 40 terorista".

U medjuvremenu, najmanje 14 policajaca je ubijeno pošto je policijski autobus naišao na bombu koju su podmetnuli ekstremisti PKK u istočnoj turskoj pokrajini Igdir. Novinska agencija Dogan javlja da je autobus prevozio grupu policijaca do graničnog prelaza Dilucu, koji povezuje Tursku i Azerbejdžan, kada je pogodjen u blizini jednog sela. Ista agencija je prenela da su turski vojnici ušli dva kilometra u severni Irak, sproveli dvočasovnu kopnenu operaciju i vratili se u Tursku.

Medjutim, turska vojska nije ni potvrdila ni demantovala tu operaciju. U medjuvremenu, Ričard Mur, britanski ambasador u Turskoj je pozvao na okončanje, kako se izrazio, "besmislenog nasilja" i uputio izraze saučešća porodicama vojnika i policajaca ubijenih u nedavnim sukobima sa PKK.

XS
SM
MD
LG