Linkovi

Tužilaštvo: Uhapšen direktor Infrastruktura železnica Srbije zbog mita


Srbija, Beograd, voz na Železničkoj stanici u Beogradu, Foto: (ilustracija), REUTERS/Marko Djurica
Srbija, Beograd, voz na Železničkoj stanici u Beogradu, Foto: (ilustracija), REUTERS/Marko Djurica

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra uhapšen direktor JP "Infrastruktura železnice" M.J. kao i novosadski advokati Z.S. i V.K. i D.B. za kojeg se sumnja da je bio posrednik, navodi se u saopštenju.

Direktor javnog preduzeća i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je na konferenciji za štampu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

U saopštenju tužilaštva se precizira da postoje osnovi sumnje da je M. J., preko posrednika D. B., od advokata Z. S. i V. K. 10. januara ove godine u službenim prostorijama, primio mito od 10.000 evra.

Naime, advokati Z. S. i V. K. su od strane direktora M.J., neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali osumnjičenom M.J.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, u kom roku će biti privedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Oni su uhapšeni nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a, saopštilo je Tužilaštvo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG