Linkovi

Tužba protiv repera Trevisa Skota posle tragedije na festivalu u Hjustonu


Nastup Trevisa Skota na festivalu Andervorld u Hjustonu
Nastup Trevisa Skota na festivalu Andervorld u Hjustonu

Protiv repera Trevisa Skota, tokom čijeg nastupa na festivalu u Hjustonu je poginulo najmanje osmoro ljudi, podneta je tužba. Jedan od posetilaca, koji je povređen na festivalu Astrovorld, osim Skota tužio je i organizatore festivala, kompaniju Lajv nejšn.

Tužbu je podneo Manuel Suza, koji je pretrpeo "ozbiljne telesne povrede" i potražuje milion dolara od repera Trevisa Skota i organizatora, Lajv nejšna. Niko od tuženih nije bio dostupan za komentar.

U stampedu, za koji se još ne zna zbog čega je nastao, povređene su desetine ljudi. Među poginulima su i tinejdžeri, starosti 14 i 16 godina.

Šef policije Hjustona Troj Finer kazao je da odeljenje za ubistva i narkotike vodi istragu o potencijalnom krivičnom delu, posle navoda da je posetiocima ubrizgavana droga.

Jedan od radnika obezbeđenja na festivalu rekao je da je osetio ubod na vratu. Onesvestio se, a hitna pomoć ga je vratila tako što mu je ubrizgala Narkan - koji se daje posle overdoziranja. I drugim posetiocima je dat Narkan, saopštila je policija.

Zvaničnici su rekli da su neke od žrtava imale srčani udar, i da je većina stradala blizu bine, u stampedu koji je nastao.

Poginuli su starosti od 14 do 27 godina.

Hjuston kronikl je identifikovao najmlađu žrtvu kao Džoša Higerta, srednjoškolca koji je došao rano na koncert kako bi pratio iz prvog reda. Na koncert je došao sa prijateljicom, a kartu mu je kupila majka za rođendan. Još jedna od žrtava je 27-godišnji Deniš Bejg, koji je pokušavao da zaštiti svoju verenicu u stampedu.

Haos je nastao prvog dana festivala, kada je publika oko 9 uveče po lokalnom vremenu, počela da hrli ka bini, što je izazvalo paniku.

Ali, reper Trevis Skot je nastavio sa koncertom uprkos incidentu i završio ga 40 minuta kasnije.

Skot je na društvenim mrežama objavio da "nije mogao da zamisli ozbiljnost situacije u tom trenutku".

XS
SM
MD
LG