Linkovi

Arapska liga osudila američko priznavanje Jerusalima za prestonicu Izraela

  • Glas Amerike

Arapska liga održala vanredni sastanak osudivši odluku SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela

Libanske bezbednosne snage su ispred američke ambasade u Bejrutu koristile vodene topove i suzavac da bi rasterale libanske i palestinske demonstrante koji protestvuju protiv odluke predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela.

Demonstranti u Berjutu su danas bacali predmete na američku ambasadu i spaljivali lutke sa likom Donalda Trampa, kao i američke i izraelske zastave. Hiljade palestinskih izbeglica žive u Libanu.

U Indoneziji gde živi najveća muslimanska populacija na svetu, hiljade demonstranata su u nedelju u glavnom gradu održale demonstracije ispred američke ambasade.

Ranije je arapska liga održala vanredni sastanak ministara inostranih poslova u Kairu i osudila odluku predsednika Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. "Trampova odluka je opasan razvoj dogadjaja koji stavlja Sjedinjene Države u poziciju pristrasnog u korist okupacije i kršenja medjunarodnog zakona i rezolucija", navela je Arapska liga u saopštenju nakon tog sastanka.

Ministri inostranih poslova su takodje apelovali na Savet bezbednosti UN-a da usvoji rezoluciju kojom se osudjuje Trampova odluka.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG