Linkovi

Arapska liga osudila američko priznavanje Jerusalima za prestonicu Izraela


Arapska liga održala vanredni sastanak osudivši odluku SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela
Arapska liga održala vanredni sastanak osudivši odluku SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela

Libanske bezbednosne snage su ispred američke ambasade u Bejrutu koristile vodene topove i suzavac da bi rasterale libanske i palestinske demonstrante koji protestvuju protiv odluke predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela.

Demonstranti u Berjutu su danas bacali predmete na američku ambasadu i spaljivali lutke sa likom Donalda Trampa, kao i američke i izraelske zastave. Hiljade palestinskih izbeglica žive u Libanu.

U Indoneziji gde živi najveća muslimanska populacija na svetu, hiljade demonstranata su u nedelju u glavnom gradu održale demonstracije ispred američke ambasade.

Ranije je arapska liga održala vanredni sastanak ministara inostranih poslova u Kairu i osudila odluku predsednika Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. "Trampova odluka je opasan razvoj dogadjaja koji stavlja Sjedinjene Države u poziciju pristrasnog u korist okupacije i kršenja medjunarodnog zakona i rezolucija", navela je Arapska liga u saopštenju nakon tog sastanka.

Ministri inostranih poslova su takodje apelovali na Savet bezbednosti UN-a da usvoji rezoluciju kojom se osudjuje Trampova odluka.

XS
SM
MD
LG