Linkovi

Ugledni republikanci se ne slažu sa predsednikom o pomilovanju Arpaja


Kontroverzni šerif iz Arizone Džo Arpajo i tada predsednički kandidat Donald Tramp (arhivski snimak iz 2016.).

Predsednik Predstavničkog doma Pol Rajan je rekao kako se ne slaže sa odlukom predsednika Donalda Trampa da pomiluje bivšeg šerifa iz Arizone Džoa Arpaja manje od mesec dana pošto je osudjen za kriminalno delo u slučaju koji obuhvata politiku rasnog profilisanja.

I republikanski senatori iz Arizone Džon Mekejn i Džef Flejk su takodje veoma kritični povodom tog poteza. U saopštenju izdatom kasno u petak Bela kuća je navela: "Tokom karijere na položaju šerifa Arpajo je obavljao svoju dužnost zaštite javnosti od kriminala i ilegalne imigracije. Šerif Džo Arpajo ima osamdeset pet godina i posle više od pedeset godina zavidne službe u našoj zemji on je vredan kandidat za predsedničko pomilovanje."

Arpajo je tokom karijere bio veoma glasni zagovornik oštrog pristupa ilegalnoj imigraciji i prošlog meseca je osudjen za neprimereno ponašanje i nepoštovanje suda jer je odbio da se povinuje naredbi iz 2011. američkog oblasnog sudije da obustavi saobraćajne patrole koje su imale za cilj identifikaciju ilegalnih imigranata.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG