Linkovi

Tramp: Uvodimo "najteže sankcije ikada" Severnoj Koreji


Predsednik Tramp obraća se učesnicima konferencije Konzervativne političke akcije
Predsednik Tramp obraća se učesnicima konferencije Konzervativne političke akcije

Američki predsednik Donald Tramp objavio je uvođenje niza "najtežih do sada" sankcija Severnoj Koreji. Bela kuća kaže da je to deo kampanje "maksimalnog pritiska na Pjongjang."

"Uveli smo najteže sankcije ikada", rekao je Tramp u govoru na konferenciji Konzervativne političke akcije – tradicionalnog godišnjeg skupa u Vašingtonu kojem prisustvuju hiljade konzervaitvnih političara, stratega i aktivista.

WATCH: Trump on North Korea Sanctions

Trump on New Sanctions Against North Korea
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00


Sankcije, čija su meta ilegalne trgovinske i špediterske aktivnosti Severne Koreje, uvedene su uprkos nedavnom otopljavanju odnosa Severne i Južne Koreje, koje su održale razgovore na visokom nivou.

Sankcije se odnose na 56 entiteta - 27 špediterskih i trgovinskih kompanija, 28 brodova, koji se nalaze u svim delovima sveta, od same Severne Koreje, preko Kine do Tanzanije, a njima je obuhvaćen i jedan pojedinac, saopštili su visoki zvaničnici Trampove administracije.

Severna Koreja se odavno oslanja na složenu i "mutnu" mrežu globalnih špeditera u svom izbegavanju sankcija Ujedinjenih nacija, uvedenih kako bi se sprečio njen razvoj nuklearnih i balističkih projektila.

XS
SM
MD
LG