Linkovi

Tropska oluja Gordon stigla do američke obale Meksičkog zaliva


Barmen ispisuje novi napis na ploči ispred kafea, dok tropska oluja Gordon stiže tokom noći, 4. septemba 2018.

Tropska oluja Gordon stigla je tokom noći do obale Meksičkog zaliva i granice između američkih država Alabama i Misisipi, donoseći snažne vetrove i obilnu kišu.

Prognostičari su očekivali da će oluja dostići snagu uragana pre nego što stigne do obale kasno u utorak, ali maksimalni vetrovi od 110. kilometara na čas bili su ispod te granice.

Gordon će brzo gubiti snagu tokom dana u sredu, dok se bude pomerao dublje u kopno, ali i dalje nosi opasnost od širokorasprostranjenih obilnih kiša i jakog vetra.

Stanovnici i pripadnici hitnih službi pune vreće sa peskom u zalivu Sent Luiz, dok se tropska oluja Gordon primiče obali SAD, 4. septembra 2018.
Stanovnici i pripadnici hitnih službi pune vreće sa peskom u zalivu Sent Luiz, dok se tropska oluja Gordon primiče obali SAD, 4. septembra 2018.

Desetine hiljada ljudi ostalo je bez električne energije zbog oluje. Guvereni Alabame, Misisipija i Luizijane proglasili su vanredno stanje u svojim državama, kako bi ubrzali potrebnu pomoć. Predsednik SAD Donald Tramp takođe je rekao da je Bela kuća spremna da pomogne oporavak nakon oluje.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da bi oluja mogla da donese između 10 i 20 centimetara kiše u regionu, dok bude trajala, prema očekivanjima - još nekoliko dana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG