Linkovi

Tri žrtve pucnjave u Sinsinatiju, policija ubila napadača


Policija i ekipe hitne pomoći blizu mesta napada u Sinsinatiju, 6. septembar 2018.

Najmanje tri osobe su ubijene, a više povređeno u pucnjavi u jednoj banci u centru Sinsinatija, saopštile su lokalne vlasti. Napadač je ubijen tokom obračuna sa policijom.

Šef policije Sinsinatija Eliot Ajzak rekao je da je napadač počeo da puca ispred zgrade banke "Fifth Third", a zatim ušao unutra i razmenio vatru sa policajcima. Ajzak nije mogao da potvrdi izveštaje lokalnih medija da je za napad odgovoran nezadovoljni službenik banke.

"Pucao je na nevine žrtve i naši policajci su ga ubili i veoma brzo zaustavili pretnju", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Sinsinatija Džon Krenli i dodao da su policajci brzo stigli na lice mesta i da je time sprečena veća tragedija.

Krenli je naglasio i da "ovo nije normalno" i da su Sjedinjene Države jedina industrijalizovana nacija sa čestim pucnjavama.

Motiv za napad još nije poznat, a prema izjavama očevidaca, ispaljeno je više od 10 metaka.

Jedna od žrtava preminula je na licu mesta, a dve u bolnici. Kako je saopšteno iz Medicinskog centra Univerziteta Sinsinatija, jedna povređena osoba je u kritičnom stanju. Ulice oko banke zatvorene su posle pucnjave.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG