Linkovi

Trijumf Adel na dodeli Gremija


Adel prihvata nagradu za album godine za "25"
Adel prihvata nagradu za album godine za "25"

Britanska zvezda Adel sinoć je trijumfovala na 59-oj dodeli muzičkih nagrada Gremi, odnevši trofej za album godine, snimak godine i pesmu godine.

Britanska pevačica pobedila je američku pop divu Bijonse osvojivši Gremija za album 25 i singl Hello. Međutim, kada je izašla na binu da primi nagradu za snimak godine za Hello, imala je samo reči hvale za svoju koleginicu, američku superzvezdu.

“Moj idol je Kraljica Bi, obožavam te. Svakog dana me dirneš, i to je tako već 17 godina. Obožavam te i volela bih da i meni budeš mama.”

Bijonse nije otišla kući praznih ruku, pošto je osvojila Gremija za najbolji urbani savremeni album za "Lemonade", koji je pobrao i pohvale kritičara.

Svako od nas iskusi bol, gubitak, i često postanemo nečujni. Snimila sam ovaj film i album u nameri da stvorim delo koje će dati glas našem bolu, patnjama, našoj tami i našoj istoriji, da se suočimo sa stvarima zbog kojih se osećamo neprijatno.”

Dodela Gremija poznata je kao najveći muzički događaj godine i sinoćnji šou nije izneverio očekivanja. Bio je prepun uzbudljivih nastupa i omaža, od vidljivo trudne Bijonse i njene ode materinstvu, do muzičke paralele Bruna Marsa sa preminulom rok legendom Princom.

Među ostalim pobednicima su Čens Reper, koji je pobedio u tri kategorije među kojima je i Gremi za najboljeg novog umetnika, a da nije prodao nijedan CD niti digitalni format, kao i mlada kantri zvezda Maren Moris, koja je osvojila nagradu za najbolji solo nastup u kantri muzici za pesmu My Church.

XS
SM
MD
LG