Linkovi

Trgovinski razgovori SAD-Kina na sastanku ministara i guvernera G20


Stiven Mnučin, sekretar za finansije SAD, razgovara sa novinarima tokom samita ministara finansija i guvernera narodnih banaka grupe zemalja G20, 8. juna 2019, u Fukuoki, Japan.

Sekretar za finansije SAD Stiven Mnučin rekao je u subotu da planira da nezvanično razgovara sa guvernerom kineske centrlane banke o trgovini na marginama godišnjih finansijskih razgovora Grupe 20 u južnom Japanu, ali da nema direktnu poruku za njega.

Mnučin i Ji Gang, prvi čovek Narodne banke Kine, trebalo bi da održe rutinske razgovore po različitim temama i zatim da se povuku kako bi diskutovali o trgovini. Ji, rekao je on, učestvovao je u razgovorima, koji su sada u zastoju, između Vašingtona i Pekinga po pitanju trgovinskog i tehnološkog spora između dve najveće ekonomije sveta.

"To će biti jedan-na-jedan sa guvernerom Jiem, (prilika) da razgovaramo nasamo o trgovinskim temama", rekao je Mnučin novinarima u japanskom gradu Fukuoka. Ali, dodao je, "očekujem da će glavni napredak biti napravljen na sastangu predsednika G-20".

On je rekao da nema planova za trgovinske razgovore u Vašingtonu i Pekingu pre nego što se Donald Tramp i Ši Đinping budu sastali u Osaki na samitu lidera zemalja G-20, 28. i 29. juna.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG