Linkovi

Tramp se danas obraća naciji povodom zatvaranja vlade i bezbednosti granice


Tokom vežbe, pripadnici Carine i granične zaštite zaustavljaju saobraćaj na prilazu graničnom prelazu u San Jsidro, 10. januara 2019, viđeno iz Tihuane, Meksiko.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će izneti važno saopštenje o zatvaranju vlade i bezbednosti granice tokom obraćanja naciji u subotu.

Tramp je rekao da će se obraćanje dogoditi iz Bele kuće u 15 sati po istočnom američkom vremenu i da će se ticati "humanitarne krize na južnoj granici".

Pat pozicija između demokrata i republikanaca po pitanju finansiranja konstrukcije zida duž granice SAD i Meksika dovela je do delimične blokade rada vlade, koja u subotu ulazi u 29 dan.

Tramp traži više od pet milijardi dolara iz budžeta za izgradnju zida, dok demokrate nude više od milijardu za finansiranje bezbdnosti granice, ali ništa za zid.

Izvori kod demokrata kažu da će novac biti uključen u paket troškova o kome će Predstavnički dom raspravljati sledeće nedelje: 524 miliona dolara za unapređenje graničnih prelaza i 563 miliona za unajmljivanje više sudija za imigraciju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG