Linkovi

Trampov zet svedočiće u Senatu o vezama sa Rusijom


Visoki savetnik Bele kuće Džerad Kušner sluša predsednika Trampa na doručku sa poslovnim liderima (arhivski snimak)
Visoki savetnik Bele kuće Džerad Kušner sluša predsednika Trampa na doručku sa poslovnim liderima (arhivski snimak)

Džered Kušner, zet i jedan od ključnih savetnika američkog predsednika Donalda Trampa pristao je da bude saslušan u okviru istrage senatskog Odbora za obaveštajne aktivnosti u vezi sa mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore u novembru, saopštila je Bela kuća.

Kušner je najbliži saradnik predsednika koji će svedočiti pred pomenutim senatskim odborom, koji vodi istragu o vezama između Trampovih saradnika i ruskih zvaničnika. Članovi odbora žele da doznaju više detalja o dva Kušnerova sastanka u decembra sa ruskim ambasadorom u SAD, Sergejom Kisljakom, prenosi Njujork Tajms, koji je prvi objavio tu priču. Isti izvor navodi da su senatori zainteresovani da čuju više i o Kušnerovom ranijem, neprijavljenom sastanku sa šefom ruske državne razvojne banke Vnešnekonombank, koja je potpala pod američke sankcije zbog ruske aneksije Krima 2014.

Portparol Bele kuće je rekao da Kušnerovi sastanci nisu ništa neobično s obzirom da je njegova uloga tokom kampanje i tranzicije iziskivala da se redovno sastaje sa stranim zvaničnicima, uključujući i ruske zvaničnike.

XS
SM
MD
LG