Linkovi

Trampov sekretar za trgovinu poslovao sa Rusijom

  • Glas Amerike

Sekretar za trgovinu SAD Vilbur Ros

Medijske organizacije širom sveta objavile su milione finansijskih dokumenata koji pokazuju složene mere koje su visoki političari i drugi bogati pojedinaci u svetu preduzeli da bi zaštitili svoje bogatstvo od poreznika.

Dokumentacija nazvana "Rajski papiri", koja je u javnost procurela u nedelju, sadrži više od 13 miliona dosijea preuzetih uglavnom od kompanije za pravne usluge, Appleby, sa sedištem na Bermudima.

U toj dokumentaciji se pominje i Ros Vilbur, sekretar za trgovinu u administraciji DonaldaTrampa. Ros, 79-godišnji milijarder, nije obelodanio svoje poslovne veze sa Rusijom kada je američki Senat potvrdjivao njegovu nominaciju.

Prema dokumentima, Ros ima znatna ulaganja u špediterski biznis u Rusiji sa zetom predsednika Vladimira Putina i jednim oligarhom koji je meta američkih sankcija.

Ros je u Londonu branio svoje investicije i optužio medije da preuveličavaju stvari. Takođe je naveo da prodaje svoj udeo u spornoj kompaniji.

Obelodanjenje Rosovih finansijskih interesa u Rusiji usledilo je u trenutku kada specijalni tužilac i tri kongresna odbora istražuju rusko mešanje u američke predsedničke izbore 2016.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG