Linkovi

Trampov bivši advokat: Predsednik ne govori istinu


Trampov bivši advokat Majkl Koen i predsednik SAD
Trampov bivši advokat Majkl Koen i predsednik SAD

Bivši advokat predsednika Donalda Trampa Majkl Koen, u ekluzivnom intervjuu za ABC Njuz, kaže da ga je predsednik instruisao da krši zakon o finansiranju kampanje – što predsednik snažno poriče. Obruč pravnih problema oko predsednika se steže, a ima indicija i da će biti pokrenuta nova federalna istraga u vezi sa trošenjem novca oko Trampove inauguracije.

Majkl Koen progovorio je u ekskluzivnom intervjuu Džordžu Stefanopulosu sa ABC-a.

Nisam želeo da osramotim predsednika. Obojica znamo šta je istina”, kaže Koen.

Trampov bivši lični advokat tvrdi da ga je predsednik instruisao da krši zakon.

“Čovek ne govori istinu i tužno je što ja moram da preuzmem odgovornost za njegove prljave poslove”

Predsednik Donald Tramp je u intervjuu za Foks Njuz to demantovao.

“Nikad ga nisam instruisao da radi nešto pogrešno. Šta god da je uradio –uradio je na svoju ruku”

Predsednik kaže da isplata Stormi Danijels i Karen Mekdugal, kako ne bi govorile o aferi sa njim, nije kršenje zakona o finansiranju kampanje.

Majkl Koen osuđen je na tri godine zatvora, a Trampov dugogodišnji prijatelj i vlasnik tabloida “National Enquirer” Dejvid Peker pristao je da sarađuje sa federalnim tužiocima. Peker je priznao da je sa predsednikom Trampom i Koenom radio na tome da se spreči objavljivanje negativnih tekstova o Trampu i time zaštiti njegov rejting u predizbornoj kampanji.

Demokrate u Kongresu zbog svega Trampa nazivaju “neoptuženim saučesnikom”, dok ga neki republikanci brane.

“Gospodin Koen je gangster sumnjivog kredibiliteta”, kaže republikanski senator Džon Kenedi.

Slučaj Majkla Koena je navodno doveo do još jedne istrage. Vol Strit džurnal je preneo da, zbog audio snimaka koji su pronađeni prilikom pretresa Koenove kancelarije i stana, federalni tužioci u Njujorku istražuju da li je Trampov odbor za inauguraciju zloupotrebio deo sume od 107 miliona dolara, koja je prikupljena uz pomoć donacija.

List piše da se istražuje da li su neki od donatora dali novac u zamenu za lakši pristup Trampovoj adminsitraciji – što je suprotno federalnim zakonima o korupciji.

XS
SM
MD
LG