Linkovi

Trampov advokat savetovao voditelja Foks Njuza


Voditelj Foks Njuza Šon Heniti
Voditelj Foks Njuza Šon Heniti

Majkl Koen, lični advokat Donalda Trampa, koji je trenutno pod krivičnom istragom zbog svojih poslova – tajno je savetovao televizijskog voditelja i Trampovog pristalicu Šona Henitija.

Ovu informaciju saopštio je Koenov advokat tokom saslušanja u federalnom sudu u Njujorku. Zastupnici Koena i Trampa tražili su dozvolu od suda da pregledaju dokumente i dosijee koje je FBI uzeo tokom pretresa Koenove kancelarije, hotelske sobe i kuće, u sklopu istrage o njegovim finansijama. Ta istraga se vodi zbog optužbi da je Koen dao novac porno glumici Stormi Danijels i Plejboj zečici Karen Megdugal da ne bi govorile o svojim navodnim aferama sa Trampom. Posle otkrivanja da je Koen zastupao Šona Henitija, oglasio se advokat Stormi Danijels, Majkl Avenati.

„Ovo dovoljno govori. Mislim da su zastupnici Majkla Koena Šona Henitija bacili niz vodu, i da više brinu o tome da zaštite predsednina nego Henitija. Ali, pustićemo ih da to međusobno rešavaju“.

Heniti je odmah bio na meti kritika zbog toga što je propustio da prijavi da je sarađivao sa Koenom. Istovremeno je kritikovao FBI u svojim radio I TV emisijama. Heniti, voditelj na Foks Njuzu, je tvitovao da nije bio Koenov klijent, već da mu je advokat samo povremeno davao pravne savete.

XS
SM
MD
LG