Linkovi

Tramp: Možda ću proglasiti vanredno stanje


Predsednik SAD Dondald Tramp

Predsednik Donald Tramp ponovo je rekao da će možda proglasiti vanredno stanje kako bi dobio sredstva za zid na granici sa Meksikom, jer kako kaže, deluje da demokrate nemaju nameru da mu odobre sredstva za to.

Tramp je reagovao na izjavu predsedavajuće donjeg doma Nensi Pelosi koja je rekla da "neće biti nikakvog novca za zid" u predlozima za finansiranje bezbednosti granice.

Pedsednik je ranije u intervjuu za Njujork tajms, koji često naziva "propalim", oštro kritikovao tekuće pregovore u Kongresu o sigurnosti na granici, koji su počeli čim je vlada otvorena.

“To je gubljenje vremena”.

I nagovestio je da će preduzeti sve kako bi dobio sredstva za zid.

Sve sam pripremio da bih uradio ono što planiram”, najavljuje predsednik.

Ipak, kaže da će sačekati do 15. februara i u intervjuu Tajmsu nije želeo da otkriva da li će proglasiti vanredno stanje.

Šef obaveštajnih službi SAD Den Kouts
Šef obaveštajnih službi SAD Den Kouts

U međuvremenu, pokušava da se pomiri sa šefovima američkih obavšetajnih službi, pošto su mu se javno usprotivili na pretresu u Kongresu o tome kolika je pretnja Islamska država.

“Islamska država želi da se proširi, a i dalje komanduje hiljadama boraca u Iraku i Siriji”, kaže šef obaveštajnih službi SAD Den Kouts.

Predsednik je najavio i drugi samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i kaže da su "SAD mnogo napredovale u odnosima sa Severnom Korejom, nema raketnih ni nuklearnih testova”.

Direktorka CIA Đina Haspel kaže da to nije tačno.

“Režim i dalje radi na razvijanju nuklearne rakete dugog dometa koja bi mogla da preti i SAD”

Posle tog pretresa, predsednik je na Tviteru napisao da bi “možda šefovi obaveštajnih službi trebalo da se vrate u školu”. Sada, međutim, tvrdi da su mu obaveštajci u direktnom razgovoru ispričali drugu priču i da su ih mediji pogrešno preneli.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG