Linkovi

Tramp u Finiksu: Mediji izveštavaju selektivno


Predsednik Tramp drži govor u Finiksu, Arizoni

Predsednik Donald Tramp je sinoć, pod oštrim merama bezbednosti, održao skup pred svojim pristalicama u Finksu u Arizoni. U govoru je okrivio medije za najveći deo kontroverzi koje prate njegov predsednički mandat.

Posle posete marincima i agentima Pogranične i carinske službe u gradu Jumi, Tramp je u Finiksu bio u raspoloženju koje je podsećalo na predsedničku kampanju.

“Večeras zahedno sa prijateljima, potvrdjujemo naše zajedničke običaje, tradicije i vrednosti.”

Tramp je kritikovan zbog toga što je rekao da su za nasilje u Šarlotsvilu i to što je jedan od rasista uleteo u gomilu njihovih protivnika, krive "obe strane". Tramp je optužio medije da selektivno izveštavaj.

Baš kao što ne žele da izveštavaju da sam se oštro oglasio protiv mržnje, rasizma i nasilja i snažno osudio neonaciste, te, one koji smatraju da je bela rasa superiorna i Kju Kluks Klan.

Njegovi komentari posle dogadjaja u Šarslotsvilu su izazvali proteste i u drugim američkim gradovima, a demonstranti su sinoć bili i na ulicama Finiksa.

Taj čovek nije ništa uradio. Sve što želi je da ućutka svoje političke protivnike i da se isprsi kao ponosni petao”, kaže Met Fleming koji je protestovao protiv Trampove posete.

Trampove pristalice su takodje bile na ulicama.

Podržavam pravo na slobodu govora. Podržavam našeg predsednika u svemu što čini. Podržavam znači naš ustav i zato sam danas ovde”, kaže jedan od Trampovih pristalica.

Tramp je pretio da će zatvoriti vladu ukoliko Kongres ne bude finansirao izgradnju zida na granici sa Meksikom i istakao da je njegova oštra retorika prema Severnoj Koreji efikasna.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG