Linkovi

Tramp radi na formiranju kabineta


Novo izabrani američki predsednik Donald Tramp
Novo izabrani američki predsednik Donald Tramp

Novo izabrani američki predsednik Donald Tramp brzo radi na oblikovanju svoje nove vlade u svetlu daljih protesta protiv njegovog izbora.

Menadžer Trampove kampanje Kelien Konvej je rekla da je na "pomolu" jedno ključno imenovanje - a to je za položaj šefa osoblja Bele kuće i da se razmatra nekoliko imena dok se Tramp priprema za inauguraciju 20. januara.

To je imenovanje koje će signalizovati da li Tramp planira da nastavi sa napadima na vašingtonski establišment ili će prigrliti više pomirljivi put u rukovodjenju zemljom. Konvej je rekla da je vašingtonski insajder, predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta Rajns Pribus koji je pomogao Trampu da pobedi izrazio interes za zahtevni položaj šefa osoblja, koji izmedju ostalog obuhvata pomoć predsedniku u uspostavljanju dnevnog reda.

Još jedna mogućnost je Pribusova sušta suprotnost, Stiv Benon, koji je pre položaja šefa izbornog štaba Trampove kampanje, bio šef anti-vašingtonske ultra desničarske veb stranice Breitbart.

Tramp se sastao sa liderom Bregzita Najdželom Faražom koji je na referendumu u toj zemlji rukovodio nastojanjima da Britanija napusti Evropsku unijju. Njih dvojica su, kako je navedeno, diskutovali o "slobodi" i "pobedi". Faradž je rekao da je Trampova podrška dugoročnim odnosima Sjedinjenih Država sa Britanijom "veoma jaka." On je opisao Trampa kao "čoveka sa kojim možemo da poslujemo."

XS
SM
MD
LG