Linkovi

Trampov najmlađi sin ulazi u politiku


ARHIVA - Bivši američki predsjednik Donald Trampa sa sinom Baronom na sahrani majke bivše prve dame Melanije u Palm Biču, na Floridi (Foto: GIORGIO VIERA / AFP)
ARHIVA - Bivši američki predsjednik Donald Trampa sa sinom Baronom na sahrani majke bivše prve dame Melanije u Palm Biču, na Floridi (Foto: GIORGIO VIERA / AFP)

Najmlađi sin Donalda Trampa, koji završava srednju školu i uglavnom nije bio prisutan u javnosti, u julu će imati svoj debi na političkoj sceni, na konvenciji Republikanske stranke.

Baron Tramp (18) je najnoviji član porodice koji će ući u politiku, kada sa svojom braćom i sestrom bude zastupao Floridu na skupu u Milvokiju.

Na konvenciji će delegati iz svake američke države i zvanično proglasiti Donalda Trampa za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke. Baron će se pridružiti Donaldu Trampu mlađem, Eriku i Tifani kao dio delegacije sa Floride, saopšteno je u srijedu iz Republikanske stranke u toj državi.

"Baron je na spisku delegata i veoma je zainteresovan za politički proces u našoj zemlji", rekao je zvaničnik republikanske kampanje za ABC njuz.

Ivanka je jedino Trampovo dijete koje neće predstavljati Floridu kao delegat na konvenciji. Ivanka je za vrijeme Trampovog prvog mandata bila njegova savjetnica zajedno sa svojim suprugom Džaredom Kušnerom.

Trampovi sinovi, Don i Erik, često se pojavljuju u kampanji svog oca. Tramp i njegova porodica sve više kontrolišu stranku uoči izbora, prenosi agencija Frans pres. Republikanski nacionalni komitet je u martu izabrao Erikovu suprugu Laru na jednu od liderskih pozicija.

Bivšem predsjedniku, kojem se sudi u Njujorku, dozvoljeno je dda ne prisustvuje suđenju narednog petka da bi prisustvovao Baronovoj maturi.

XS
SM
MD
LG