Linkovi

Tramp se izjasnio o slučaju Roja Mura


President Donald Trump speaks to reporters before leaving the White House, Nov. 21, 2017, in Washington, for a Thanksgiving trip to Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. Silent for more than a week, Trump all but endorsed embattled Alabama Republican Sena

Predsednik Donald Tramp izgleda da će pružiti podršku republikanskom kandidatu za mesto u Senatu Roju Muru, uprkos optužbi nekoliko žena da ih je Mur seksualno uznemiravao pre više decenija, kada su one bile tinejdžerke, a on u svojim tridesetim.

Pred odlazak na Floridu u svoje odmaralište gde će proslaviti Dan zahvalnosti, predsednik Tramp prekinuo je svoje dvanaestodnevno ćutanje povodom Murove situacije, umanjujući značaj onih koji ga optužuju.

Predsednik SAD naveo je da Mur odbacuje optužbe, tvrdi da se ono za šta se tereti nije dogodilo i istakao da je potrebno čuti i Murovu stranu.

Tramp, kojeg je tokom njegove predsedničke kampanje nekoliko žena takođe optužilo za seksualno uznemiravanje, pažljivo je odmerio Murove političke izazove.

Tramp je govorio o važnosti da se ne dozvoli demokratama da pobede u trci za senatsko mesto ali nije javno podržao Mura. Predsednik je rekao da će saopštiti sledeće nedelje da li će otići u Alabamu u kampanju za Mura, koji zaostaje za svojim protivnikom u nedavnim anketama javnog mnjenja.

Ako bi Tramp formalno podržao Mura, to bi moglo da predstavlja razlaz sa republikanskim liderima koji su javno pozvali Mura da se povuče iz trke za mesto u Senatu. Drugi republikanci kažu da ako Mur dobije izbore i mesto u Senatu, oni bi mogli odmah da pokušaju da ga isključe kao moralno nepodobnog da bude američki senator.

Specijalno glasanje u Alabami, da bi se popunilo senatsko mesto na kojem je bio sekretar za pravosudje Džef Sešns, biće održano 12. decembra. *

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG