Linkovi

Tramp: Republikanci imali "sjajnu noć" na primarnim izborima


Republikanski državni tužilac i kandidat za guvernera Majk Devin obraća se pristalicama posle pobede na primarnim izborima u Ohaju.
Republikanski državni tužilac i kandidat za guvernera Majk Devin obraća se pristalicama posle pobede na primarnim izborima u Ohaju.

Birači u četiri države u kojima su u utorak održani primarni izbori opredelili su se za kandidate koji uglavnom podržavaju ciljeve predsednika Trampa. On je, zbog toga, objavio da su republikanci "imali sjajnu noć" za koju se nada da će se ponoviti na kongresnim izborima u novembru.

"Izuzetna energija i uzbuđenje birača i svi kandidati su oni koji imaju dobre šanse za pobedu u novembru", napisao je Tramp na Tviteru.

On je nagovestio da zdrava ekonomija i usvajanje poreske reforme koju su predložili republikanci mogu da učine pobedu nedostižnom za demokrate u novembru. On je takođe kritikovao vođu demokrata u Predstavničkom domu, Nensi Pelosi, koja je izjavila da će, u slučaju da demokrate povrate kontrolu nad Predstavničkim domom, pokušala da poništi novi poreski zakon.

"Ekonomija je taaako jaka a Nensi Pelosi bi da ukine veliko smanjenje poreza i podigne poreze, zašto ne bismo pobedili?"

Republikanski birači su obezbedili da kandidati koji se generalno slažu sa Trampom odnesu pobede na primarnim izborima za Senat u Indijani, Ohaju i Zapadnoj Virdžiniji.

Najznačajnija predsednikova pobeda se dogodila u Zapadnoj Virdžiniji, gde je državni tužilac Petrik Morisi ubedljivo pobedio bivšeg osuđenika Dona Blenkenšipa koji je sebe proglasio "većim Trampom od Trampa."

Republikanski birači u Indijani izabrali su bogatog biznismena Majka Brauna umesto dvojice aktuelnih kongresmena da vodi njihovu stranku u trci protiv demokrate na kongresnim izborima. Izbori su održani i u Severnoj Karolini gde je baptistički sveštenik Mark Haris pobedio kongresmena Roberta Pitengera, koji je prvi aktuelni republikanski zakonodavac koji je izgubio svoje mesto u Kongresu u ovoj sezoni primarnih izbora.

XS
SM
MD
LG